‘Ik heb mijn roeping gemist!’

Vandaag op het Stadhuisplein in Eindhoven heb ik heel veel collega-leerkrachten ontmoet. Samen sterk staan voor beter onderwijs voor onze kinderen. Ja, ook voor ‘mijn’ kinderen. En dan bedoel ik alle kinderen die ik afgelopen tijd ontmoet heb, tijdens het vervangen in alle groepen (1 tm 8) op diverse scholen in mijn directe omgeving. Als vervangster ben ik de afgelopen tijd veel gevraagd om te komen vervangen bij afwezigheid van de eigen leerkracht. Ja, het tekort aan vervangers is groot – mijn agenda is bijna helemaal gevuld. Ik doe het met plezier.

De kinderen en mijn collega’s hebben me de afgelopen tijd laten zien dat ik ‘mijn roeping gemist heb’. Het ‘voor de klas staan’ is gewoon een prachtig beroep én geeft me ook super veel energie.

Energie
Deze energie blijf ik naast het vervangen, natuurlijk gebruiken voor de BIXedu-lessen voor Nederlandssprekende kinderen in het buitenland. Ook de apps die ik voor Kleutersonline.nl (apps voor kleuters zonder letters) maak, blijf ik maken.

Toekomst
Voortaan ga ik op de website van BIXedu en Kleutersonline.nl regelmatig nieuws uit de praktijk laten zien. Want thema’s die ik op school gebruik, kunnen vaak ook thuis (in het buitenland) of op school (bijvoorbeeld bij de kleuters) ingezet worden.

Kijk dus regelmatig op deze facebookpagina en op de websites http://bixedu.nl of http://kleutersonline.nl