Friese scholen in actie tegen Flexwet

Friese scholen voeren actie tegen de Flexwet die komende zomer wordt ingevoerd. Volgens de Friezen heeft de wet grote gevolgen voor de scholen en in Friesland worden die de komende tijd al merkbaar.

De 190 Friese scholen doen deze week alsof de wet al is ingegaan. Uit protest zullen de scholen bij ziekte van leerkrachten zo weinig mogelijk invallers oproepen, om te voorkomen dat ze de leraren na drie invalbeurten in vaste dienst moeten nemen.

Door de Flexwet mogen werkgevers drie tijdelijke contracten in twee jaar geven. Daarna moet de werknemer een vast contract krijgen. Als er geen vaste aanstelling komt, moet de werknemer er eerst zes maanden uit voordat hij of zij weer kan beginnen met een nieuwe reeks contracten. Bij leraren geldt één invalbeurt al als één contract, ook als dat voor een paar uur is. Ook komen er door de Flexwet meer regels voor andere flexibele contracten, zoals nulurencontracten en min-maxcontracten.

“Indien nodig worden groepen samengevoegd”, zegt schoolbestuurder Jan Sijtsema. “In het ergste geval wordt geen les gegeven.” Dat is volgens Sijtsema ook een gevolg van de wet.

lees verder …

friedaland-900x600

Eén gedachte over “Friese scholen in actie tegen Flexwet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *