Drop, stroopwafels …. voor peuters?

Op facebook, in diverse groepen met vaders en moeders in het buitenland, lees ik regelmatig berichten van vaders en moeders die samen met hun kinderen op vakantie zijn geweest in Nederland. Lekker genieten van de familie in Nederland. Natuurlijk komen ook de typisch Hollandse lekkernijen dan uitgebreid aan bod. Ook lees ik regelmatig berichtjes dat familie overkomt en allerlei typische Hollandse producten in hun koffer meebrengt en dat dat met open armen ontvangen wordt.

Heb jij dat ook? Dat je af en toe de Hollandse pindakaas, kaas, kroketten …. mist en hoopt dat iemand een doosje voor je mee neemt of opstuurt vanuit Nederland?

Waarom eigenlijk? Vind je die Hollandse stroopwafels, borrelnootjes, appelstroop, hagelslag, kaas en drop veel lekkerder dan de producten uit het land waar je nu woont?

Of…. doen ze je ergens aan denken? Heb je er leuke herinneringen aan? Kreeg je altijd appelstroop op je boterham als je bij je opa en oma was? Of kreeg je als traktatie op school ook zo’n dropveter die je dan uitrolde en met kleine stukjes dan opat? Of was het smullen van de chips op zaterdagavond voor de televisie?

Wil je ook met je kinderen Hollandse tradities voortzetten? Wil dat je (nog meer) Nederlandse woorden leren?

Vanaf 15 september ga ik met de peuters beginnen. Elke week krijgen ze een programma toegezonden waarbij ze minstens 10 nieuwe woorden leren. Na een jaar kennen de peuters dan bijna net zoveel woorden kennen als hun leeftijdsgenootjes in Nederland.

Wil je een alvast een kijkje nemen?
Meld je peuter dan nu al aan voor het proefpakket!Ja, ik meld mijn peuter aan
Voornaam
Tussenvoegsels
Achternaam
E-mailadres*
Naam van mijn peuter:

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

2 gedachten over “Drop, stroopwafels …. voor peuters?

Reacties zijn gesloten.