Home Nederland

Ik coach kinderen in Nederland om

 (weer) met plezier naar school te gaan.

Je wilt, als ouder, toch ook dat je kind met plezier naar school gaat?

Dat je kind leert rekenen en taal, waarbij rekening gehouden wordt
met zijn/haar mogelijkheden?


 • Je wilt als ouder toch dat je kinderen met plezier naar school gaan? 
 • Je wilt dat je kinderen Nederlandse boeken, tijdschriften en kranten kunnen lezen, Nederlandse films kunnen bekijken en Nederlandse liedjes zingen. Dat je kind kan rekenen zodat het later zichzelf goed kan redden in onze maatschappij.
 • Je wilt dat je kind op zijn/haar eigen niveau onze taal en rekenen onder de knie krijgt.
 • check
  Je hebt zelf niet de kennis van de lesmethodes om je kinderen goede begeleiding te geven.
 • check
  Er is op internet genoeg informatie en allerlei educatief materiaal te vinden, maar je hebt zelf geen kennis, zin of tijd om alles zelf uit te zoeken. 
 • check
  Je hebt zelf niet de kennis van de lesmethodes om je kinderen goede begeleiding te geven.
 • check
  En waar haal je de tijd vandaan om je de lesstof eigen te maken, zodat je de lessen goed aan je kind kunt uitleggen?
 • check
  Je wilt goede begeleiding voor je kind door een ervaren leerkracht die goed weet welke lesstof en methode je kind precies nodig heeft. 
 • check
  Het standaardlesprogramma van het Nederlandse onderwijs volgt een (strak) schema waarbij minder rekening gehouden kan worden met het niveau en tempo van jouw kind. De leerkracht heeft vaak een grote groep leerlingen met diverse niveaus die aan bod moeten komen.
 • check
  Natuurlijk moet er ook rekening gehouden worden met sport, afspreken met vriendjes, vakanties, feestdagen en andere bijzondere familie-activiteiten.
profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic

Met plezier weer naar school

Sem had geen zin meer in school. Hij kon het tempo van de klas niet meer bijbenen. Met hulp van Lida was het probleem snel opgelost. Sem is met sprongen vooruitgegaan en gaat weer met plezier naar school. Monique (moeder van Sem, groep 5)

Monique

Egypte

Omar en Layla 'werken' tijdens hun 4 maanden zomervakantie ook dit jaar weer met Lida Boonstra van Bixedu. Ik ervaar het Snappet systeem als ideaal om op afstand Nederlands te leren. Lida is een goede en leuke juf, die heel snel ziet waar er nog hiaten zitten in hun taalkennis en daar de online lessen heel precies op aanpast. Verder geeft ze goed gedoseerde en opbouwende feedback in onze eigen Facebook groep. Miriam (moeder van Layla en Omar)

Miriam

Ziekenhuisopname

Door diverse ziekenhuisopnames in groep 3 en 4 miste Thomas veel lessen op school.
Rekenen werd het grootste probleem.
Door de onlinelessen en de coaching van Lida is rekenen nu zijn favoriete vak.
Lida bedankt! Kim, moeder van Thomas groep 6

Kim

Van Sinterklaas ontvingen mijn kinderen een super cadeau. Nu zijn ze al een half jaar bezig om beter Nederlands te spreken, lezen en schrijven. Ze schrijven nu op de computer brieven naar opa en oma in Nederland. Ook lezen ze voor tijdens hun skypegesprekken. Zo blijven ze in Nederland van alles op de hoogte. Dank je wel Sinterklaas, groetjes van Kim (moeder van Cas en Sam )

Kim

Na de zomer ... verder met groep 4

Wij willen graag dat Martijn (onze zoon van 7) goed Nederlands leert lezen en schrijven. Samen met Lida is dit gelukt. De lesstof van groep 3 heeft hij helemaal onder de knie. We gaan na de zomer door met groep 4. Over 2 jaar gaan we weer terug naar Nederland. Hij kan dan naar de groep van zijn vriendjes.
Syl (moeder van Martijn en Sanne)

Syl

Max volgt bij Lida online lessen taal, woordenschat en spelling. Wij willen graag dat zijn Nederlands op peil blijft. Mogelijk gaan we over enige tijd terug naar Nederland. Het is fijn dat hij dan bij leeftijdsgenoten in de groep kan komen. Wij begeleiden Max zelf, bij vragen staat Lida altijd paraat! Mark (vader van Max 10 jaar)

Mark

Wat zijn de mogelijkheden bij BIXedu?

 • Coaching lessen voor kinderen in alle vakken op de basisschool.
 • Je kind wil best Nederlands leren, maar het moet wel op een leuke manier en niet te moeilijk, maar zeker ook niet te gemakkelijk!
 • Je wilt, samen met je kind zelf bepalen wanneer en hoe lang het programma gevolgd kan worden.
 • check
  Je wilt goede begeleiding door een ervaren leerkracht die goed weet welke lesstof en methode je kind precies nodig heeft. 
 • check
  Je juf van BIXedu houdt rekening met jouw hobbies, vakanties, feestdagen en andere bijzondere familie-activiteiten.

  Tijdens de BIXedu lessen ...

  • Zie je als ouder dat je kind snel resultaat boekt. Ik houd jullie per mail op de hoogte van de vorderingen.
  • Leert je kind naast taal en rekenen ook beter om te gaan met planning, omgaan met een stappenplan zodat er ook verbetering te zien zal zijn bij de andere schoolvakken
  • Leert je kind ook thuis spelenderwijs tijdens het huiswerk maken op de computer of tablet. Regelmatig oefenen helpt om met meer plezier aan het werk te gaan. Je kind kan zelfstandig aan de slag met het huiswerk. Natuurlijk is belangstelling van de ouders wel gewenst.
  • check
   Krijgen jullie persoonlijke aandacht. We bekijken samen wat de mogelijkheden zijn om je kind te helpen. Als ouder ken je je kind en weet je wat zijn/haar mogelijkheden zijn. Als leerkracht weet ik wat een kind nodig heeft om de lessen te kunnen volgen. Samen helpen we je kind om met meer plezier naar school te gaan. 
  • check
   Naast de live-afspraak met de juf gaat je kind thuis zelfstandig oefenen zodat je kind zelf ook snel resultaat ziet. Het onlineprogramma past zich aan je kind aan. 
  • check
   Willen jullie reistijd besparen, zodat er nog meer tijd over blijft om met vrienden af te spreken of te gaan sporten? Het is ook mogelijk om online les te krijgen met een prachtig programma waarin wij elkaar kunnen zien en ik je live uitleg kan geven